Miskolci pedagógus elismerése

Akt.:
Miskolc – Kevés város mondhatja magát olyan szerencsésnek, mint Miskolc, ahol a közoktatási intézmények sikert sikerre halmoznak. A kedden lezajlott Bonis Bona díjátadó ünnepségen „kiváló tehetséggondozó”” munkájáért vehetett át elismerést Kovácsné Szeppelfeld Erzsébet tanárnő a Földes Ferenc Gimnázium igazgatóhelyettese.

A Bonis Bona díj a tehetséggondozásban maradandó érdemeket szerzett pedagógusok elismerésére született. Mindhárom kategóriájának célja az elvégzett munka megbecsülése, a lemondásokkal teli és áldozatkész évtizedes munka követendő példaként való bemutatása. A díjra érdemesek felterjesztése után szigorú szakmai szempontok alapján döntöttek arról, hogy a hatszáz jelölt közül ki lesz az a hatvan pedagógus, aki a közoktatás legmagasabb szintű vezetőinek kezéből átveheti az elismerést igazoló oklevelet. A díj hitelességét erősíti, hogy elnyerésének feltételeit a MATEHETSZ (Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége) határozta meg és döntött a díjra javasoltak személyéről.

Idén március 25-én, a budapesti Duna Palotában gyűltek össze a díjra jelöltek, hogy ünnepélyes keretek között vegyék át hivatásuk eredményeiért járó köszönetet. A múlt év díjazottjai: Endrész Gyöngyi, Gulyás Tibor, Jobbágy László, Dr. Szabó Istvánné és Zámborszky Ferenc – mindannyian a Földes Gimnázium tanárai – után az iskola magyar-történelem szakos tanára, Kovácsné Szeppelfeld Erzsébet igazgatóhelyettes asszony vehette át a kitüntetést.

Régiónkban a társadalmi felemelkedés és integráció legjobb útja a tudás gyarapítása. A Földes Gimnázium úttörő szerepet vállalt a tehetséges diákok felkutatásában, fejlesztésében és már évtizedekkel ezelőtt megkezdte a szegény sorsú és tehetséges gyermekek támogatását az Arany János Tehetséggondozó Program alapító iskolájaként, vállalva az ezzel együtt járó nehézségeket és kritikákat.

Kovácsné Szeppelfeld Erzsébet tanárnő egész életműve a tehetségek kereséséről és támogatásáról szól, legyen akár általános iskolás, akár gimnáziumunk diákja vagy éppenséggel egyetemi hallgató. Minden korosztálynál arra törekedett, hogy a legtöbbet adja magából, és tanítványai a legtöbbet hozzák ki magukból. Munkája elismeréseként 2013-ban a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kara „Kiváló Mentortanár” díját nyerte el, most pedig a „A Nemzet Tehetségeiért” elismeréssel jutalmazták pedagógusi munkáját.

– Nyitray Katalin, Földes Ferenc Gimnázium iskolatitkár –