Miről szól még a népszavazás?

Miről szól még a népszavazás?
Számomra ez a népszavazás túlmutat azon, hogy a bibliai alapon megtervezett és teremtett rendnek engedünk-e, és elfogadjuk, hogy Isten a férfit és a nőt úgy alkotta meg, hogy a kettejük egyesülő testi-lelki-szellemi egységéből jön létre az ember; vagy másképp gondolkodunk erről.

Az igazi hozadéka, hogy ráirányítja a figyelmünket egy ugyanolyan valós problémára: a férfi és nő között megkötött házasságok, szent szövetségek felbomlására. Mert ez éppoly bonyolult, mélységeket felkavaró, mint az eredeti nagy kérdés.

Hitelesség

Családban, házasságban élve látjuk azt, hogy vannak nagyon nehéz periódusok. A párkapcsolatban, a házasság minden lépcsőfokán, a gyermeknevelésben, a korán kelő, időt jól vagy rosszul beosztó hétköznapokban jelen vannak a problémák. De mindemellett ott az az öröm, amit a Biblia úgy nevez, hogy: áldás. Én a gyermekeimnek ezt szeretném átadni!

Ne áltassuk magunkat, ez nem csak annyitól függ, hogy az első októberi hétvégén elmegyünk-e szavazni. Sokkal inkább attól, hogy utána hogyan élünk. Hogy követésre méltó példaként áll-e majd a gyermekem előtt a saját életem és házasságom? Hogy hiteles férj és apa tudok-e lenni? Vagy csak szavazni mentem el.

Ne csak voksoljunk róla, de figyeljünk oda és vigyázzunk rá! Október 7-e után is.

Varga Botond-Endre szalárdi református lelkész, férj és apa