Mintegy 70 kisiskolás és tanítónő táborozik Sepsiillyefalván

Hargita megye – A Napsugár gyermeklap és az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége közös szervezésében sorra kerülő táborban olyan kisdiákok vesznek részt, akik valamilyen anyanyelvi vetélkedőn kiváló eredményt értek el.

Az I–IV. osztályos gyerekek hétfő este húzták fel a táborzászlót az illyefalvi KIDA-központ várfalai között, majd kezdetét vette a július 7-ig tartó együttlét sok mesével, játékkal, szórakozással. A tábor programja szerint esténként lesz királyválasztás és őrangyaljáték. A kisdiákok ellátogatnak az illyefalvi struccfarmra, és a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumba, a gyermekkönyvtárba illetve a játszótérre. A tábor ideje alatt különböző csapatversenyekre kerül sor, lesz tallérkereső játék, amely ügyességi verseny, egyfajta szellemi torna, de lesz játékműhely is. A tábor vendégei lesznek Érsek Csaba, Csibi Szabolcs és Fazakas Csaba, akik népmeséket, énekeket, zenés játékokat és táncokat mutatnak be.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .