Mintegy 100 Kolozs megyei bíró és ügyész tartott néma tiltakozást

Mintegy 100 Kolozs megyei bíró és ügyész tartott néma tiltakozást
A Kolozs megyei táblabíróság, a Kolozs megyei ügyészségek, a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) és a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) mintegy 100 ügyésze és bírája tartott néma tiltakozást Kolozsváron az igazságügyi törvények ellen.


A tiltakozók a kolozsvári igazságügyi palota előtt gyűltek össze. A bírák és ügyészek 12 órától kezdődően 15 percet tiltakoztak csendben. A civil tüntetők virágokkal és tapssal fogadták a tiltakozókat. A tiltakozók közt volt a Kolozs megyei DNA és a Kolozs megyei DIICOT vezetője is.

“A tiltakozás ezen formája egy figyelmeztetés a politikai osztály felé, a bírákkal és ügyészekkel való bánásmód miatt. Itt Kolozsváron úgy döntöttünk, hogy egy negyedórát csendben maradunk, hogy egy egyszerű üzenetet küldjünk, elállt a szavunk a meglepettségtől, nem értünk egyet az igazságügyi törvények módosításával. A Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) negatívan véleményezte a tervezett módosításokat, a javaslatok hibásak, ezeket nem szabad jóváhagyni ” – mondta Cristi Dănileţ, a Kolozs megyei törvényszék bírája.

www.agerpres.ro