Minőségromboló bíráskodással nyert a VSK

Sajnos ez a meccs róluk is szólt: Andrada Csender és Alin Dragoş, a síphordozók
Sajnos ez a meccs róluk is szólt: Andrada Csender és Alin Dragoş, a síphordozók
Lejáratta a román bíráskodás nemzetközi szinten az Andrada Csender, Alin Dragoş kettős, akik egy szép kosárlabdameccset rontottak el kritikán aluli bíráskodással. A Szatmárnémeti VSK női csapata így is győzött az utolsó CEWL–csoportmérkőzésen a Kara Trunov ellen.

 

Az első perctől az utolsóig vezetett a Szatmárnémeti VSK kosárlabdacsapata a cseh Kara Trutnov ellen, a Női Közép–Európa Liga utolsó csoportmérkőzésén, viszont a 13 pontos siker kevés volt ahhoz, hogy a Dan Fleşeriu edző tanítványai átvegyék az A jelzésű kvartett első helyét a szerdai vendégektől. A VSK huszonöt pontos hátrányt kellett volna ledolgozzon, és bármennyire is hihetetlen, de megtehette volna, ha a nagybányai Alin Dragoş és a temesvári Andrada Csender bírópáros felnőttek volna a mérkőzés színvonalára. Sajnos a két síphordozó lejáratta a romániai bíráskodást, ugyanis a mindkét kispadról sorozatban kapták a kritikákat, ráadásul a közönséget is hergelték. Fleşeriunál a 37. percben „elszakadt a cérna”, és kevés híján meglincselte a máramarosit egy újabb hibás ítélet után. Ekkor már 79–59 (!) arányban vezetett a VSK és úgy tűnt, meglesz a megálmodott különbség. Dragoş viszont technikai hibát ítélt Fleşeriu ellen, Misurova pedig mind a négy szabaddobást értékesítette. Válaszként Giurgiu triplázott, viszont Csender kitalálta, hogy lejárt a szatmáriak 24 másodperces támadóideje, így érvénytelenítette a pontokat. A kipontozódott Pop nélkül nem sikerült visszaállítani az előnyt, és a feszült hangulatú mérkőzés végén a csehek is ünnepelhettek (a csoportelsőséget), míg a VSK egy szép sikernek örülhettek egy nagyon jó iramú, magas színvonalú mérkőzésen.

CEWL, 6., utolsó forduló: Szatmárnémeti VSK – Kara Trutnov 87–74 (18:18, 33:21, 13:14, 23:21). VSK (pontok száma, lepattanók, gólpasszok): Pop (21, 6, 5), Mehmedic (29, 5, 8), Orosz (8, 2, 0), Washington (8, 11, 0), Ivan (4, 1, 1), Giurgiu (0, 0, 1), Părău (17, 3, 4).