Miniszteri útavatás Pályiban

Miniszteri útavatás Pályiban

Bihar megye – Csütörtök délután Borbély László fejlesztési, középítkezési és lakásügyi miniszter, illetve Papp György polgármester avatta fel hivatalosan és ünnepélyesen a Hegyközpályi-Hegyközszáldobágy-Nagyvárad útszakaszt.

A 4,8 kilométer több szakaszban elkészült aszfaltozásról annak idején már beszámoltunk, a miniszter minapi megyejárása adott alkalmat az ünnepélyes átadásra. Borbély Lászlót a község bejáratánál várta csütörtök délután Papp György polgármester és Kiss Sándor, a Megyei Tanács elnöke, illetve  két rendőrautó a hozzájuk tartozó „személyzettel”. A polgármestertől megtudtuk, a szalagátávágási ceremóniára Pályi és Száldobágy között kerül sor, hogy „egyik település lakói se sértődjenek meg”.

Soha, hogy soha

Ennek megfelelően, miután a tárcavezető megérkezett, a kocsikonvoj áthalad Pályi kanyargós utcáinak új aszfaltján, a kapukból pár helyen idősek csodálkoztak rá a nem mindennapi menetre. A halastó utáni dombon már várták a jeles vendégeket, Kiss Sándor a mintegy kéttucatnyi lakos közé állva hallgatta meg előbb Papp György, majd Borbély László ünnepi beszédét. Soha ne mondd, hogy soha, idézte a mondást a polgármester, utalva arra, hogy kevesen fogadtak volna arra, hogy a szóban forgó útszakasz valaha is korszerűsödik. A hasonló eredmények szolgálnak elégtételül, és adnak erőt a további munkához, fogalmatott Papp György. Nagyon szép nevű települések vannak itt, és ha ilyen ütemben fejlődnek, pár év múlva hozzájuk csatolják Nagyváradot, kezdte beszédét tréfásan Borbély László, majd zsebéből korábbi avatókról származó szalagdarabokat mutatott fel.

Ki kell használni

Nagyon örömteli, hogy ennyi az avatnivaló, ami annak az eredménye, hogy Bihar az elmúlt 3 évben több pénzt kapott fejlesztésekre, mint a korábbi 15-ben, mondta, hozzáfűzve: ez idő allatt az elöljárók mentalitása is változott, vannak terveik, elképezléseik. „Ki kell használni a lehetőségeket, ezért vagyunk az önkormányzatokban, és Bukaresteben”, zárta mondandóját a tárcavezető, majd ő és a polgármester, Tódor Albert alprefektus aszisztálása mellett, átvágta az avatószalagot, majd pezsgőt bontottak, s a vendégek az útszakasz további kilométereit is bejárták.

Rencz Csaba