Miniszteri látogatás Belényesben

Miniszteri látogatás Belényesben
Bihar megye – A belényesi N.Popoviciu Városi Kórház újabb rendbetett részlegeinek átadására került sor szombaton Cseke Attila egészségügyi miniszter jelenlétében. A tárcavezető rövid időn belül már másodjára járt a megyei jogú városban.

Cseke Attila minisztert Belényesben a város polgármestere, Adrian Domocoş, illetve Gavrilă Ghilea prefektus, Cornel Popa szenátor, Marius Pârcioaga, a Közegészségügyi Igazgatóság vezetője, dr.Aurica Boitor, a kórház menedzsere, továbbá a helyi RMDSZ–szervezet képviseletében Szarvadi Gyula alelnök és Horváth Árpád titkár fogadták. A Polgármesteri Hivatalban lezajlott megbeszélésen elhangzott, hogy a kórház modernizálására eddig mintegy 1.4 millió lejt költöttek, a sebészeti és az ortopédiai részlegeket teljesen modernizálták, de szükséges a további részlegek felújítása is. A legégetőbb gondot pillanatnyilag az adminisztrációs költségek lefaragása jelenti. A polgáremester szerint az annál is inkább szükséges, mivel az egészségügyi intézmény városi kórházként van nyílvántartva, de gyakorlatilag körzetiként működik, a város körülbelül 80–90 ezer fős vonzáskörzetét is ellátva.

Továbbra is támogat

A megbeszélés után a tisztségviselők a kórházhoz mentek, ahol, sor kerülhetett az ünnepélyes eseményre: a kórház alkalmazottainak jelenlétében Cseke Attila miniszter és Adrian Domocoş polgármester felavatta az újonnan felújított épületrészeket, majd elbeszélgettek az ott dolgozókkal, illetve a kezelt betegekkel. A tárcavezető legutóbb novemberben járt a belényesi kórházban, akkor is hasonló céllal. Ezúttal is elégedettségét fejezte ki a látottakkal kapcsolatban, és újra megígérte, hogy a lehetőségekhez mérten továbbra is támogatni fogja a Belényesi medence, illetve egész Bihar megye egészségügyi rendszerének korszerűsítését.