Miniszteri koszorúzás

Ritli László megkoszorúzta a nagyapjára is emlékező világháborús emlékművet
Ritli László megkoszorúzta a nagyapjára is emlékező világháborús emlékművet
Kálmándra is kilátogatott Ritli László, a temetőben felkereste és megkoszorúzta családjának emlékhelyeit.

 

 

Ritli László egészségügyi miniszter édesapja korán, kisgyermekkorában elárvult, az ő édesapja (a miniszter nagyapja) az első világháborúban vesztette életét. Kálmándon, ahonnan Ritli családja származik, a temető bejáratához közel áll a világháborús emlékmű, ezen a nagyapa neve is szerepel. Hivatalos útjának nem hivatalos részeként ide is kilátogatott a miniszter, az emlékmű névsorában kikereste nagyapjának nevét, a tiszteletadás gesztusai után pedig egy koszorút is elhelyezett.

Ritlit Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere kísérte el Kálmándra, itt Schlakter Ferenc, helyi polgármester fogadta (aki amúgy megjegyezte: ez az első miniszteri látogatás Kálmánd történetében). Az önkormányzat jóvoltából a főúttól a temetőig terjedő járdaszakasz makulátlanul le lett tisztítva, így a hó nem akadályozta meg, hogy Ritli László „téli sétát” tegyen édesapja szülőfalujában.

A temetőben nem csak az első világháborúban elesettek emlékművénél tette tiszteletét a miniszter, meglátogatta a Ritli család több sírját is, természetesen ezeket a síremlékeket is megkoszorúzta. A falu és a temető gyermekkori emlékei is felidéződtek, a temetőkápolnát például rögtön megismerte, árulta el Ritli László.

Schlakter Ferenc polgármester megköszönte a látogatást, elmondta, hogy a kálmándi emberek igazán büszkék rá, hogy Ritli László innen származik, majd biztosította a minisztert a saját és a helybéliek támogatásáról.