Miniszterek fényesítik a kirakatot

Nagyvárad – Hétfőn Nagyváradon járt Paul Pacuraru munkaügyi miniszter, aki az EP választásokról és az általa vezetett minisztérium eddigi eredményeiről beszélt a Prefektúrán.

Paul Pacuraru Cornel Popa liberális képviselő, a Bihar megyei Liberális Párt elnökének kiséretében jelent meg a sajtótájékoztatón. Elmondta, hogy az e hónap 25-én megtartandó választásoknak igen nagy jelentősége van, de ezt Basescu államelnök “parazitálta” a névre szóló választások általa erőszakolt változatáról tartandó népszavazással. Pártja, a Nemzeti Liberális Párt is fontosnak tartja a névre szóló választást, be is nyújtották saját törvényjavaslatukat, amit a Parlament elfogadott,  Basescu államelnöknek pedig csak alá kellene írnia, de ő ehelyett jön a saját huncutságával, mellyel csak zavart kelt a választók között, akadályozza az EP választást is.

A vendég beszélt a Munkaügyi és Szociális Minisztérium politikájáról, általában a liberális kormánypolitikáról is, melyet igen sikeresnek nyilvánított és ezt számadatokkal, grafikonokkal igyekezett bizonyítani. A liberális kormányzás gazdasági fellendülést, szociális szolidarítást hozott. Az egységes adókulcs és a szociális hozzájárulások 10 százalékos csökkentése látványos gazdasági fejlődést okozott. – Mandátumom idején kedvezően alakult a társadalombiztosító költségvetése, 2004-hez képest 209 százalékkal költöttünk többet szociális célokra, mondta a miniszter, aki a továbbiakban részletesen beszélt a nyugdíjemelésről a minimálbér megemeléséről s egyebekről, de azt is elmondta, hogy mit és miért nem sikerült még megoldani.

Albert Ferenc