Mindkét mérkőzésüket megnyerték

Mindkét mérkőzésüket megnyerték
Fordulatos mérkőzésen második sikerét aratta a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda–csapata. Jövőhéten visszavágó Gyulafehérváron.

Már a fáradság is látszott a Szatmárnémeti Városi Sportklub női kosárlabdázóin a Gyulafehérvári U LPS ellen játszott második felkészülési mérkőzésen. A csütörtöki tíz pontos győzelem után a VSK péntek reggel újabb sikert aratott, azonban a találkozó már sokkal szorosabb volt, csak az utolsó másodpercekben biztosították be a két pontos győzelmet. A vendégegyüttes – melyet a szatmárihoz hasonlóan többnyire junior játékosok alkotják – az első negyedet nyolc góllal megnyerte, és az előnyét meg is őrzite az első félidőig. A harmadik negyedben Marius Tarţa edző lányai az első támadásukból egyenlítettek, és hamar fordítani is tudtak.

Az utolsó felvonás előtt már nyolc pont előnyt mutatott az eredményjelző a VSK javára, azonban ezt az előnyt nem tudták megőrizni a szatmári lányok: a gyulafehérváriak felzárkoztak, és átvették a vezetést. Szerencsére nem sikerül háromnál több pont előnyt szereznie az ellenfélnek, ezt a hátrányt pedig az utolsó percbe ledolgozták a szatmári lányok és az utolsó fél percre ismét a VSK vezetett, a győzelmet pedig már engedték ki kezükből. A siker lélektanilag is fontos a VSK fiatal csapatának, ugyanis előreláthatóan nem lesz könnyű dolguk a B–osztályos bajnokságban, ahol a gyulefehérváriakkal ismét találkozni fognak. Előtte viszont még játszik egy barátságos visszavágót a két csapat jövőhéten Gyulafehérváron.

Eredmény

Szatmárnémeti VSK – Gyualfehérvári U LPS 76–73 (29–31).