Mindig van mit csinálni

Mindig van mit csinálni
Szatmár megye – Látványos fejlődésen esett át az utóbbi években a Szatmárnémetitől mindössze néhány kilométerre fekvő Szatmárhegy község. A szatmáriak előszeretettel választják kikapcsolódásuk helyszínéűl ezt a települést, mondja Pap József, Szatmárhegy polgármestere.

Eddig csak 800 ház volt a községben, azonban az utóbbi években 1100 új víkend–, illetve magánház épült. Ebben az évben 56 építési engedélyt hagytak jóvá. „Ez új kihívásokra késztet egy polgármestert”— mondja Pap — a múlt hét közepén írták alá azt az egy hónappal ezelőtt meghirdetett projektet, amely lehetővé teszi, hogy mélykút–fúrással a település magasabb részeire is el tudják juttatni az ivóvizet.

Látni és megcsinálni
Nemrég megkezdődtek a járdák építésével kapcsolatos munkálatok, ami nem egy egyszerű dolog, mondja a polgármester, mivel a településen 77 utca van. Továbbá 28 kishidat is kicseréltek, és több utcába bevezették a villanyáramot.
Az elöljáró elmondta, hogy nagyon szeret fényképezni, ahol csak eljár és megtetszik neki valami, amit úgy érez, hogy a községében is meg tud valósítani, azt rögtön lefényképezi, és nekilát annak kivetelezéséhez. Így jöttek létre azok a buszmegállók, padok, sziklakertek, amelyek a község utcáit szépítik.

Gugulya-Hégető Lóránd