Mindig tudják azt, hogy művészetisek

Mindig tudják azt, hogy művészetisek
Csütörtök délben az iskola dísztermében zajlott ünnepség keretében elballagott a Művészeti Líceum magyar tagozatos VIII. osztálya, melynek osztályfőnöke Medvéssy Mónika tanárnő volt.

Megható műsorral búcsúzott általános iskolai éveitől tegnap délben a nagyváradi Művészeti Líceum VIII. C osztálya. Szerencsére, mint kiderült, csupán ideiglenes volt a búcsú, hiszen úgy alakult, hogy a 16 gyermek másokkal kiegészülve együtt marad majd kilencedikben is, sőt, szeretett osztályfőnöknőjük, Medvéssy Mónika tanárnő is tovább kíséri őket felnőtté válásuk útján.

Az ünneplőket Mihaela Bondor igazgató köszöntötte, név szerint megemlítve Ilisz Dominiket, kiemelve azt, hogy mennyire tehetségesek és különlegesek, amit nem csupán az elért tanulmányi eredményeik támasztanak alá, hanem számtalan nyilvános fellépésük, a különféle projektekben való részvételük is.

Nagy Gabriella aligazgatónő úgy fogalmazott: mivel a tanítás során közelebbről is alkalma nyílt megismerni a diákokat, bátran ki meri jelenteni, hogy ez az iskola sokkal többet jelent számukra mint kövek, cserepek, ajtók és ablakok halmazát, ugyanis a művészetek melegágyát jelenti számukra. „Ne féljünk kimondani, hogy ebben a négy évben nagyon is sokat kaptatok ettől az iskolától, és mi is általatok. Soha ne feledjétek el, hogy itt van ez a keret, ahol nap mint nap megélhettétek és megélhetitek a boldogságot. Ti mind egyediek és megismételhetetlenek vagytok. Azt kívánom nektek, hogy az a fajta boldogság, hogy tartozom egy közösséghez, hogy ez természetes, hogy itt a helyem, ez a fajta boldogság soha ne tűnjön el az életetekből, és mindig tudjátok a lelketekben, hogy ti művészetisek vagytok, és mi sem természetesebb, mint az, hogy azzá is kell lennetek”- hangsúlyozta.

Oklevelek

A végzősök részérők Kiss Beatrix Vivien szólalt fel, majd Schneider Arnold és Nada Panait katedrafőnökök díjazták a képzőművész, valamint ének tehetségekkel megáldott gyerekeket, illetve Medvéssy Mónika osztályfőnöknő egy-egy meleg ölelés kíséretében kiosztotta a diplomákat.

A diákok öröménekléssel, zenéléssel készültek, külön műsorszámmal lepve meg osztályfőnöknőjüket. A rendezvény a közös emlékek felidézésével zárult.

Ciucur Losonczi Antonius