Mindent nyertek a szatmári sakkozók Nyíregyházán

A szatmári sakkozók nyíregyháziakkal küzdöttek az elmúlt héten
A szatmári sakkozók nyíregyháziakkal küzdöttek az elmúlt héten
Nyíregyházán sakkversennyel folytatódott az Akarat és Együttműködés” (Voinţă şi Cooperare) elnevezésű európai uniós Intersport–projekt programsorozat, amelyen a szatmáriak taroltak.

 

Három csapatmeccset játszott Nyíregyházán a vendéglátók ellen a Szatmárnémeti Voinţa SE hét fős sakk–együttese az „Akarat és Együttműködés” (Voinţă şi Cooperare) elnevezésű európai uniós Intersport–projekt programsorozatának keretében. Ioan Todosiciuc, a Voinţa SE sakk szakosztályának tiszteletbeli elnöke lapunknak elmondta, a szatmáriak 13–8 arányban győztek úgy, hogy Mircea Marinescu és Dinu Suciu egy partit sem vesztett el.

A következő napokban egyéni nyílt versenyen küzdöttek meg a szatmárnémeti és nyíregyházi sakkozók. A magyarországi Szabolcs–Szatmár–Bereg megye legjobb 35 sportolója ült asztalhoz a Voinţa SE hét sakkozója mellett, és a szatmáriak közül hatan a legjobb kilenc között zártak. Marinescu ezúttal is vereség nélkül zárta a viadalt, még a hazaiak legjobbját, Varga Péter nemzetközi sakkmestert is legyőzte, így fölényesen nyerte a versenyt. A Szatmárnémeti Sportlíceumnál igazolt Lázin Róbert Tamás az ifik küzdelmében diadalmaskodott. A szervezők elismerésében részesült még Suciu, Sógor András és Todosiciuc, utóbbi a legjobb szeniornak járó díjat hozhatta haza. Ferenczi Imre 5,5 ponttal a 9. helyen zárt, míg Dan Francisc 5 pontot gyűjtve a 18. pozícióban zárta a nyíregyházi megmérettetést.

„Külön köszönet jár Ioan Gherének, a Voinţa SE elnökének, illetve Florin Ştef projektmenedzsernek, aki csapat sofőrjeként is kiveszi részét a programból, hiszen a sakk mellett ökölvívás és asztalitenisz versenyek is zajlanak az Intersport–projekt keretében” – mondta Todosiciuc.

Címkék: , ,