Mindenkiért mindent: búcsú dr. Turucz Máriától

Akt.:
Az utolsó út: vasárnap délután helyezték örök nyugalomra az érmihályfalvi temetőben a megyeszerte ismert dr. Turucz Máriát
Az utolsó út: vasárnap délután helyezték örök nyugalomra az érmihályfalvi temetőben a megyeszerte ismert dr. Turucz Máriát

Csak jöttek és jöttek a feketébe és fehérbe öltözöttek, helyiek és környékbeliek vasárnap délután az érmihályfalvi római katolikus ravatalozóhoz, hogy búcsút vegyenek a megyeszerte ismert dr. Turucz Máriától. Az elhunyt végakaratának megfelelően Szabó Zsolt szalacsi református lelkipásztor volt a szolgálattevő, aki annak kedvenc zsoltárából idézett: „Aki a Fölséges védelmében lakik, aki a Mindenható árnyékában él, az így beszél az Úrhoz: Te vagy a váram és a menedékem, Istenem, benned bízom!”

Dr. Turucz Mária nemcsak családorvos volt, hanem élénk közéleti tevékenységet folytató személy is: a helyi és a megyei önkormányzatban, a helyi és a megyei RMDSZ-ben, utóbbi nőszervezetében vállalt politikai szerepet, a helyi református egyháznak több mint 20 évig volt presbitere, annak idején az egyházközség nőszervezetének újjáélesztője és egy ideig elnöke. Külföldi, elsősorban hollandiai kapcsolatai révén egyházának kimagasló támogatásokat szerzett, betegeinek és minden rászorulónak pedig, nemzetiségtől és vallási hovatartozástól függetlenül, vagyis mindenkinek mindig segített. Azért vagyunk ennyien a temetésen, fogalmazott Szabó Zsolt, mert tiszteljük az orvost, a közéleti személyiséget, de elsősorban az embert, aki mindig tettvágytól, és a segítségnyújtás lázában égett.

Rencz Csaba0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .