Mindenki karácsonya Bihardiószegen

Mindenki karácsonya Bihardiószegen
Bihar megye – A bihardiószegi Szömörce néptánccsoport második alkalommal tartotta meg Mindenki karácsonya elnevezésű rendezvényét a helyi kultúrházban.

Vendégük volt a létavértesi Cserebingó  és Minibingó csoportok apraja és nagyja. A debreceni Sugalló  és Bakator  zenekarok szolgáltatták a talpalávalót, és a mulatságos “lucázás” szokásával kedveskedtek a mintegy kétszáz összegyűlt vendégnek. Ezt követte a közös karácsonyfa díszítés, diószegiek és létaiak díszítettek fel egy-egy fát egymásnak, utána közös éneklésbe kezdtek a néptáncosok.

A színpadon fiúk ügyességi versenyei zajlottak Heit Lóránd  és Nagy Imre  irányításával, a nézőtéren pedig kézműves foglakozásokat tartottak Balla Fruzsina  vezetésével gyermekeknek és szülőknek egyaránt. Ételben és italban sem volt hiány, hála a vendégszerető diószegi szülőknek, akik tucatnyi asztalt pakoltak meg finomságokkal. A programokat a lekváros csörögeevő verseny zárta, utána táncházas  muzsikálás és mulatság következett. Ezen úton is kíván a Szömörce néptánccsoport Boldog Új Esztendőt mindenkinek!