Minden támogatásnak örülnek

Minden támogatásnak örülnek
Szatmárnémeti – Kedd délutána a Dinu Lipatti Filharmóniában kerül megrendezésre a hagyományos Reménysugár jótékonysági–est. Az összegyűlt adományokat a rákos megbetegedésben szenvedő gyermekekre fordítják.

Kedd délután 18 óra 30 perces kezdettel kerül megrendezésre a Reménysugár jótékonysági–est. A már hagyománnyá vált gálának a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia ad otthont, ahol neves olasz művészek lépnek a nagyéremű elé, Oriano Bimbi (klarinét) és Umberto Zanarelli (zongora), valamint a szatmárnémeti Rudolf kvartett ismert zeneműveket ad majd elő. Amint azt Koczinger Tibor a Hans Lindner Alapítávny ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta az idén felajánlandó adományok összegét egy nyári táborra szeretnék fordítani majd, ahol a rákos megbetegedésben szenvedő gyermekek és azok szülei kapcsolódhatnak ki — természetesen egészségügyi felügyelet mellett —, valamint egy extra tábort is szerveznek nyáron ezen gyermekek testvérei számára. „Érezzük, hogy a szatmáriak mellettünk állnak, mert évről–évre nő a támogatók száma. Minden adomány segít, még az ima is a cél érdekében. Vannak nagyobb vállalkozók, akik mellettünk állnak” — folytatta Koczinger. Elmondása szerint a Reménysugár a szatmári lakosok támogatása révén működik, valamint a Lindner család segítségével. Az alapítávny égisze alatt működő Reménysugár célja szorosabbra fűzni az érintett családokkal a kapcsolatot, és számukra egy „támasz” csoprotot létrehozni, ahol találkozhatnak, megoszthatják tapasztalataikat és pszichológus lehet segítségükre.

Adományok

Az ügyvezető igazgató elmondása szerint nemcsak a gálaest alkalmából, hanem évközben is adományoznak mind magánszemélyek, mind vállalkozók a Reménysugár számára. Adományokat a filharmónia előterében lehet felajánlani az előadás előtt és után, vagy az Unicredit Tiriac bank RO68 BACX 0000 0030 0773 6002–es számlaszámra is lehet utalni — mely egész évben érvényes. Emellett aki jobban megszeretne ismerkedni a programmal érdeklődhet hétköznapokon 8 és 16 óra között a 715136–os telefonszámon.