Minden évben eredményesek

Minden évben eredményesek
Szatmárnémeti – A szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai részt vettek eddig majdnem az összes Nemzetközi Magyar Matematika Versenyen, ahol számos oklevelet gyűjtöttek be.

A XIX. Nemzetközi Magyar Matematika Verseny döntőjét Szatmárnémetiben tartották — mely eseménynek első alkalommal adott otthont a megyeközpont. A verseny utolsó szakaszának megszervezésében a három magyar tannyelvű középiskola — Református Gimnázium, Kölcsey Ferenc Főgimnázium, Hám János Római Katolikus Iskolaközpont — fogott össze. A szatmári résztvevők közül a legtöbb oklevelet a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai hozták el.
Kovács Béla, a főgimnázium egyik matematikatanára elmondta, a verseny európai szintű versenyként szerepel a szaktárca eseménynaptárában, melyet már 3–4 éve elismer a tanügyminisztérium, mely az elmúlt évben az erdélyi szakaszt, idén pedig már a nemzetközi döntőt is támogatta anyagilag. Olosz Ferenc matematikatanártól megtudtuk, az idei évben a nemzetközi matematika verseny utolsó döntőjén a Kölcsey Ferenc Főgimnázium díjazott diákjai közül egy első helyen végzett, hat dicséretben részesült, öt pedig különdíjat kapott.
A Nemzetközi Magyar Matematika Verseny első nemzetközi döntőjét 1992–ben tartották meg Révkomáromban, melyen még nem vettek részt a Kölcsey diákjai, de 93 óta minden évben részt vesznek a versenyen és eredményeket érnek el. Kovács Béla elmondta, a 2009–es évvel bezárólag a nemzetközi matematika versenyen a főgimnázium növendékei összesen 4 második, 8 harmadik díjat, valamint 32 dicséretet hoztak el — ezekben az években Kató Enikő, Kovács Béla, Nevelits Gyöngyvér, Olosz Ferenc, valamint Ványi Emese matemaika szakos tanárok irányítása mellett készültek fel a diákok a versenyre.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjainak idei eredményei:
Első helyezést ért el és minisztériumi első helyen végzett : Bondici László (XI. A osztály, felkészítő tanár: Ványi Emese)
Minisztériumi második díj, dicséret: Lakatos Tamás (X. A osztály, felkészítő tanár: Nevelits Gyöngyvér) és Mandici Szilárd (XII. A osztály, felkészítő tanár: Nevelits Gyöngyvér)
Minisztériumi harmadik díj, dicséret: Polcz Péter (XII. B osztály, felkészítő tanár: Nevelits Gyöngyvér)
Dicséretben részesült: Megyesi Attila (IX. A osztály, felkészítő tanár: Kovács Béla), Lengyel Sándor (X. B osztály, felkészítő tanár: Kovács Béla) és Simon Erika (XII. B osztály, felkészítő tanár: Nevelits Gyöngyvér)