Mindannyian nyertek a részvétellel

Mindannyian nyertek a részvétellel
Nagyvárad – Szombat délután a nagyváradi vár M.M. pódiumtermében tartották a Matyi Műhely által a Tavaszi fesztivál keretében szervezett Petőfi Sándor szavalóverseny döntőjét. Sok érdeklődőt vonzott a rendezvény.

A szombat délutáni esős, zord időjárás ellenére sokan döntöttek úgy, hogy szem- és fültanúi lesznek annak, ahogyan a felnövekvő nemzedék Petőfi Sándor verseket szaval a nagyváradi vár M.M. pódiumtermében. Az egybegyűlteket Meleg Attila, a Matyi Műhely igazgatója köszöntötte, bemutatva a zsűri tagjait: Meleg Vilmos színművészt, a Szigligeti Társulat vezetőjét, Herman Ferenc színművészt, Stéfán Bodor Mária bábszínészt, valamint Murányi Krisztinát és Farkas Zitát, a Matyi Műhely két munkatársát. Ezt követően a verseny főszereplői léptek színpadra, hogy két kategóriára felosztva- I-IV. osztályosok, illetve V-VIII. osztályosok- bizonyítsák tehetségüket, rátermettségüket, szavalói készségüket. Ki bátrabban, ki félénkebben adta elő mondandóját, és senki sem vallott szégyent.

A díjátadást megelőző hozzászólásában Meleg Vilmos valamennyi versenyzőnek gratulált a bátorságáért, és annak a véleményének adott hangot, hogy már azáltal nyerteseknek mondhatják magukat, hogy részt vettek a megmérettetésen. Ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a költemények kiválasztásakor ügyeljenek arra, hogy a korosztályuknak megfelelő verset szavaljanak, s próbálják azt közvetíteni a hallgatóságnak, amit a szerzők is kifejezésre akartak juttatni.

Helyezések

Ezután a szavalók részvételi okleveleket vettek el, s a nagyszalonta Játsz-ma  Műkedvelő Együttes is fellépett egy vers-összeállítással. A díjkiosztás során kiderült: az I-IV. osztályosok között Parbek Dóra, Szabó Kristóf, Szabó Ivette, Király Zoltán és Székely Tekla végzett a harmadik helyen, másodikok Bene Leila, Habinyák Szilárd, Kabai Renáta és Föcze Tímea lettek, a győztesnek járó gratulációkat pedig Nagy Nándor, a George Coşbuc Nyolcosztályos Iskola tanulója fogadhatta. Az V-VIII. osztályosok közt a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Barta Tímea és Pintér Dávid állhatott, másodiknak Weinmann Richárd jött ki, fejet hajtva a diadalmaskodó Jerovszky Tímea (Ady Endre Középiskola) előtt.

Ciucur L. Antonius