Mind a tíz párt országos listáját elfogadta az OVB

Újabb 5 párt országos listáját fogadta el az Országos Választási Bizottság (OVB). Szerda este a Centrum Összefogás Magyarországért Párt, a Magyar Demokrata Fórum, a Magyar Vidék Párt, a MIÉP-Jobbik a Harmadik Út és az MCF-Roma Összefogás Párt beadványát hagyta jóvá a testület.

A Magyar Szocialista Párt (MSZP), a Szabaddemokraták Szövetsége (SZDSZ), a Fidesz Magyar Polgári Szövetség-KDNP, a Keresztény Demokrata Párt Keresztény Szociális Centrum Összefogás és a Magyar Kommunista Munkáspárt listáját már korábban elfogadta a bizottság.

A szerda délutáni adatok szerint a 2002-eshez képest 239-el kevesebb egyéni jelölt indul a 2006-os országgyűlési választásokon. Az ország 11 000 szavazókörében 1005 egyéni jelölt közül választhatnak a szavazati joggal rendelkező állampolgárok.

Ugyancsak a szerdai adatok szerint több mint nyolcezren fognak külföldön szavazni az első választási fordulóban. A legtöbb határainkon túl szavazó magyar Londonban adja le voksát. Ott várhatóan több mint 1200-an járulnak majd a szavazóurnák elé.