Milyen órarenddel működik a nagykárolyi Múzeum?

Milyen órarenddel működik a nagykárolyi Múzeum?
Nagykároly – Szatmárnémeti olvasónk kérésére jártunk utána annak, hogy milyen órarenddel is működik tulajdonképpen a nagykárolyi Múzeum.

Olvasónk az elmúlt hét szombatján szeretett volna bejutni a Károlyi kastélyba, de mivel a késő délutáni órákban érkezett, az ajtót zárva találta. Felmerült benne a kérdés, hogy ez miért van így? Hágó Nándor részlegvezetőt kérdeztük, aki elmondta, hogy országos szinten így működnek a múzeumok, nem az alkalmazottak privilégiuma a nyitvatartási program kiválasztása. „Minden szombaton 10–14 óra között várjuk a látogatókat. Vasárnap, hasnolóan a hétköznapi programhoz, 9–17 óra között tartunk nyitva. Egyedül hétfőn tart zárva az intézmény.”– mondta Hágó. „A legtöbb múzeum esetében ezzel a nyitvatartási renddel találkozunk. Nem új szokás ez, évek óta ez a megszokott rendszer. Természetesen, ha egy előre bejelentett, más városból, közséből, országból érkező csoport szeretne bemenni, időpont egyeztetés után megteheti azt órarenden kívül is.”–mondta a részlegvezető.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter