Milyen előnye van a bihari ember számára annak, ha Dan Barna lesz Románia államelnöke?

Milyen előnye van a bihari ember számára annak, ha Dan Barna lesz Románia államelnöke?
Ön Bihar megyei lakos, és soha nem érezte azt, hogy valamelyik romániai államelnök tett volna valamit Önért.

Mezőgazdasági területen dolgozik, vagy minimálbéren van alkalmazva. Gyermeke iskolába jár, ahol olyan dolgokat tanul, amelyeknek soha az életben nem veszi hasznát. Órákon át dugóban rostokol, hogy elérjen Kolozsvárra, de hamarabb odaér Budapestre. Fertőzést kap a kórházban, de még a gyógyszereit is otthonról hozza. Egyedül maradt idős korára, rokonai mind kint dolgoznak Nagy-Britanniában. Még karácsonyra se jönnek haza.

Ahhoz, hogy egy államfő meg tudja oldani az Ön problémáit, először értesülnie kell róluk. Ahhoz, hogy értesüljön, le kell szállnia elefántcsonttornyából.

Három éve, mióta Dan Barna az USR elnöke, a #farapenali elnevezésű kampányában több tízezer kilométert tett meg, csak hogy szóba álljon az emberekkel. Ő tisztában van azzal, milyen szükségleteik vannak a váradiaknak vagy a galaciaknak. Miután bejut a Cotroceni-be, ugyanilyen érdeklődő államelnök marad, aki nem csak a nagy politikai krízishelyzetekre fog reagálni.

Ő tisztában van azzal, milyen az, ha valakinek külföldön dolgozik egyik szülője. Édesapja közel tizennégy évig dolgozott Olaszországban, hogy eltarthassa itthon maradt gyermekeit. Nem tudtak kijönni egy minimálbérből, ahogyan azt teszi manapság is sok bihari ember. Ezért tenne adómentessé minden fizetésből 2080 lejt.

Románia államelnökeként a tanügy megreformálását tartja rendkívül fontosnak, hogy az iskola felkészítsen az életre. A tanárok felkészültebbek és megfizetettek legyenek, az iskolák pedig európai felszereltségűek. A tanulók olyan ismeretanyagot nyerjenek az iskolákban, amely felnőttkorukban jól fizető munkahelyhez segíti őket, érezzék magukat kiteljesedve szakmailag és a magánéletben egyaránt.

Dan Barna programja minden román és bihari ember részére: a megyei közutak kiterjesztése, autópályák építése, az A3 Transilvaniát is beleértve, jól felszerelt kórházak, ahol gyógyulhatunk és nem jövünk onnan ki még betegebben, a kisvállalkozók által eddig tapasztalt akadályok elhárítása.

Tervei között szerepel, hogy olyan országot építsen, amelyben a családok egységesen, boldogan élnek, nem csak nagy áldozatok révén érik el ezt a szintet.

Lépjen be a www.danbarnapresedinte.ro honlapra, és olvassa el a Romániára szóló programtervezetet.

(Hirdetés: H 292726 )

Ezt a cikket a Mentsétek meg Romániát Szövetség (az USR PLUS szövetség tagja) megbízásából a Marketing Ideas Kft. gazdasági társaság készítette, azonosító kódszáma: 31190011.