Milyen a szerelem? – Lemezbemutató Kiss Barnával és az Utcazenekarral

Akt.:
Milyen a szerelem? – Lemezbemutató Kiss Barnával és az Utcazenekarral
Számos remek koncertet élvezhettek az érdeklődők az érmihályfalvi Nyíló Akác Napokon, amikor nem csak az úgynevezett sztármeghívottak, de a “kisebb” nevek is jó hangulatot teremtettek. Közéjük tartozott az Utcazenekar és Kiss Barna.

 

Kiss Barna nem ismeretlen az érmihályfalvi közönség előtt, hiszen a Villion Trióval is koncertezett már a városban. Ez alkalommal új lemezét mutatta be, ennek kapcsán beszélgettünk.
– Milyen műsorral készültek újra Érmihályfalvára?
– Év elején jelent meg „Ilyen a Szerelem” című CD-lemezem, melyen kiváló zenész barátaimmal játsszuk el legújabb dalaimat. Május elején magyarországi fellépéssorozat keretében mutattuk be az anyagot, most Nagykárolyban és Érmihályfalván koncerteztünk az új dalokkal. A koncertműsorba ezúttal túlnyomórészt saját dalok kerültek, de természetesen nem hiányozhatnak a Petőfi Sándor- és Weöres Sándor versek, de Francois Villon kocsmaballadái sem. Ezúttal is az UTCAZENEKAR zenészei kísértek.

– Milyen a szerelem? Úgy értem a lemez…
– A lemezen az UTCAZENEKAR zenészei mellett mindenki által ismert művészek is közreműködnek, akik nemcsak kiváló tehetségek, hanem fantasztikus emberek is. Ferenczi Gyuri mellett a Csík zenekarból Makó Peti, a Quimby zenekarból Livius és Dódi, valamint Török Ádám is erősíti a névsort. Milyen a szerelem? Érdemes végighallgatni a lemezt. Ahogy az életben, nagy mélységek és magasságok küzdenek egymással.

– Sokoldalú előadóként kikkel szokott színpadra állni és milyen produkciókban?
– A Pataky Művek gitárosaként rockot játszom, a NEMADOMFEL Együttesben beat zenét, az UTCAZENEKAR-ban kultúr-bluest, a NEVER GIVE UP-ban pedig gospelt. Az élő zene az életem. Műfajtól függetlenül szívesen közreműködöm bármiben, amihez elég a tudásom, de sokkal inkább gondolom magam dalszerző-szövegírónak, mint zenésznek.

– Milyen benyomásai vannak eddigi érmihályfalvi fellépéseiről, általában a határon inneni koncertekről?
– Erdély számomra az igazi feltöltődés. Feltöltődés békével, emberséggel, kultúrával. Itt az emberek igazán értik azt, amit át szeretnék adni, érzik a szeretetet és az energiát, amivel érkezünk. Adni jövünk, s még többet kapunk. Érmihályfalva minden évben kiemelt állomása a turnénak. Érmihályfalva egy kis kultúra-sziget, ahonnan sokkal több szeretettel térünk haza, mint amivel megérkezünk.

Rencz Csaba