Milliós hitelvonal

Milliós hitelvonal
Sepsiszentgyörgy – Több millió lejes hitelvonal igénylését tervezi a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal.

Antal Árpád, a megyeszékhely új RMDSZ-es polgármestere elmondta: jelenleg a városnak nincs pénze, de nincs is eladósodva. A törvény szerint az önkormányzatok adóssága nem haladhatja meg a bevételük 30%-át, Sepsiszentgyörgy tartozása jóval kevesebb, alig 7 százalék.

A város vezetője úgy véli: a bevételeket csak úgy lehet növelni, ha okosan gazdálkodnak és nem a tűzoltó módszert alkalmazzák. A kormánypénzek is késve érkeznek, vannak munkálatok melyek éppen ezért nem haladnak.

Antal szerint abban az esetben vonhatják felelősségre a  kivitelező cégeket és követelhetik meg a minőséget és a határidők betartását, ha a megrendelő, az önkormányzat is betartja a szerződésben rá eső részt, vagyis időben fizet.

Ezért javasolni fogja a helyi tanácsnak, hogy nyissanak hitelvonalat.

Tudom, hogy Székelyföldön úgymond szégyen, ha valaki tartozik valakinek,  akár a  banknak is, engem is így neveltek a szüleim, de a pénzintézeteket azért találták ki, hogy segítsék a munkánkat, a fejlődésünket- emelte ki Antal, hozzátéve: az a fontos, hogy a hitelt úgy használjuk fel, hogy az ebből megvalósított tervek, beruházások többletjövedelemhez juttassanak, javuljon a város arculata, a lakók közérzete, életszínvonala.