Milliomos volt az elhunyt hajléktalan

A közelmúltban elhunyt Richard Leroy Waltersről csak halála után derült ki, hogy komoly vagyonnal rendelkezett. A hajléktalan férfiről még ápolónője sem sejtette, hogy iskolázott ember, akinek komoly összeg van a bankszámláján.

Az arizonai Phoenix utcáin élő hajléktalan halála után is nagy meglepetést tartogatott az őt ismerőknek. Élő, pontosabban ismert példája lett annak a mondásnak, hogy senkit ne ítéljünk meg a külseje alapján.

Richard Leroy Walters az egyike volt azoknak a hajléktalanoknak, akik Phoenix és Scottsdale környékén vándoroltak, és hogy nem hasonlít mindenben hozzájuk, csak végrendeletéből derült ki. A férfi úgy is az utcát választotta, hogy lehetősége lett volna egy előkelő nyugdíjasotthonban élni.

Senki nem tudott Walters pénzéről, amíg 77 éves korában meg nem halt. Csak utána kapták a helyi jótékonysági intézmények az első hívásokat egy közvetítő ügynökségtől.

Kiderült, hogy a hajléktalanként ismert férfi magasan képzett mérnök és tengerészgyalogos volt korábban. Két különböző, neves egyetemen szerezte diplomáit, és mester minősítését a mérnöki tudományokból.

Soha nem házasodott, és gyermeke sem született, viszont nagyon is jól tudta, hogyan menedzselje pénzügyeit. Rita Bell ápolónővel kilenc évvel ezelőtt barátkozott össze egy időseknek fenntartott központban. Ő segített Walters számára orvost találni, keresett neki lakást is, amikor már rászorult, és intézte a bevásárlásait.

Elmondása szerint ő maga sem sejtette, hogy az általa segített öreg olyan gazdag, hogy képes legyen 400 ezer dollárt (70 millió forintot) hagyni arra a klinikára, ahol Rita Bell dolgozott.

A Mission of Mercy jószolgálati intézmény illetékese azt nyilatkozta, hogy az adománynak köszönhetően hetente plusz egy napot tudnak nyitva tartani, és segíteni betegek ezrein. Walters ezen kívül még több területi szervezet számára adományozott pénzt végrendeletében.

Éppen hajléktalanságának köszönhetően lett milliomos a brit Harry Hallowes, ahogy arról már hírt adtunk. A húsz éven át egy telken, a saját kezével összetákolt kis épületben éldegélő férfi az angol törvényeknek köszönheti 700 millió forintnyi vagyonát.

Ezek alapján ugyanis aki legalább 12 évet él egy helyen háborítatlan körülmények között, az végleg megtarthatja a lakhelyét, tekintet nélkül annak jellegére. Mindez akkor derült ki, amikor egy ingatlanbefektető cég el akarta küldeni.

(Deluxe Magazin)