Milánói turisztikai vásár

Milánói turisztikai vásár
Április 2-4. között Milánóban zajlik a BIT Milano elnevezésű nemzetközi turisztikai vásár, melyen több mint 2000 szakprofilú társaság vesz részt. Bihar megye és Nagyvárad hivatalos partnere a román Turisztikai Minisztériumnak.

„Lehetőségünk és alkalmunk kínálkozott arra, hogy Bihar megyét külföldön is népszerűsítsük. Ezért vagyunk jelen ezen a kiállításon, és ezért rendkívül fontos az együttműködés a Bihar Megye Turisztikai Desztináció Menedzsment Ügynökség és a Nagyvárad és Térségét Népszerűsítő Egyesület közt- nyilatkozta Pásztor Sándor, a megyei önkormányzat elnöke.

Amúgy nem a véletlen műve, hogy a bihari régiót éppen most Milánóban promoválják, ugyanis a múlt hét óta körülbelül 90 perc el lehet jutni Nagyváradról Olaszország ezen részébe, illetve április 13-tól a Nagyvárad-Torinó közötti repülőjárat is üzemelni fog.

Az első napon egy milánói román étterem szakácsai a Bihar megyére jellemző palacsintát készítettek. Ugyanakkor töltött káposztát is lehetett kóstolni tejföllel és puliszkával. Kedden pedig Bihari estet tartanak a román konzulátuson. Románia 18 standdal van jelen a milánói vásáron, melyek kettő Bihar megyét és Nagyváradot népszerűsíti, a látogatók száma pedig meghaladta az 50 ezret.