Mikulás járt Várad-Velencén

Mikulás járt Várad-Velencén
Nagyvárad- Vasárnap délután az RMDSZ várad-velencei szervezete meghívásának eleget téve, Mikulás járt a Kolozsvári úti római katolikus kultúrházban. Előtte zenés bábjátékkal kedveskedtek a gyermekeknek.

 

 

Az RMDSZ Cservák Miklós vezette nagyvárad-velencei alapszervezete nem csupán a felnőttek számára szokott színvonalas eseményeket rendezni (nótaestek, szüretik bálok, szilveszteri bulik stb.), hanem hagyományt teremtett abból, hogy minden esztendőben a Mikulás környékén a gyermekeknek is kedveskedik valamivel. Nem történt ez másképp az idén sem: az elmúlt vasárnap délután a Matyi Műhely Bábszínház lépett fel a Kolozsvári úti római katolikus kultúrotthon színpadán, a magántársulat tagjai Köllő Andrea és Meleg Attila főszereplésével A kis kakas gyémánt félkrajcárja című zenés bábjátékot adták elő. A közönség kiskorú tagjai nagyon élvezték a látottakat, hallottakat, és nagyon örültek annak, hogy a produkció végén a címszereplő leereszkedett hozzájuk, hogy megsimogassák „őt”. A Mikulásra várva Nagy-Kristófi Dániel, a Szent László Iskolacsoport diákja szórakoztatta az egybegyűlteket, aki az alkalomhoz illő világslágereket játszott digitális zongorán.

 

Mikulás-simogató

 

Körülbelül tíz perc elteltével csilingelés hallatszott és a teremben megjelent a Télapó, egy súlyos puttonnyal a hátán. Miután nagy nehezen felvánszorgott a színpadra és feltette az ilyenkor szokásos kérdéseket, azt javasolta: öt gyermek menjen fel hozzá az emelvényre, hogy egy-egy versmondásért vagy éneklésért megjutalmazhassa őket. A fehér szakállú, piros ruhás öregúr ezen kivánságát szívesen teljesítették a megszólítottak, majd az ajándékosztás a szomszédos helyiségben folytatódott, a cserkészek bevonásával. A szervezők 120 csomagot állítottak össze. Közben „Mikulás-simogató” akció is volt, és készültek a közös sztárfotók a messziről jött kedves vendéggel.

 

Ciucur Losonczi Antonius