Mikulás-délután a cukrászdában

Akt.:
Mikulás-délután a cukrászdában
Megérkezett Nagyváradra is a lappföldi Mikulás, a gyermekek December 6-án délután találkozhattak vele a Fan Ice cukrászdában, valamint a meghirdetett rajzverseny eredményhirdetésére is sor került.

A gyermekek és családok nagy örömmel fogadták a Lappföldről érkező Mikulást, aki fáradhatatlanul, még december 6-a délutánján is jókedvűen beszélgetett a gyerekekkel. Több mint 100 gyerek gyűlt össze csütörtök délután a cukrászdában, a legtöbben rajzokkal és versekkel mentek oda a Mikuláshoz, közös fotókat is készítettek vele, természetesen a Mikulás meghálálta ezt, süticsomaggal viszonozta a gyermekek kedvességét, melyet Ludescher Gabriella, a Fan Ice cukrászda tulajdonosa ajánlott fel. Mindeközben kézműves-foglalkozások is zajlottak, Kun Orsolya és Pál Hajnalka, a 34-es óvoda óvónőinek vezetésével. Ludescher Gabriella elmondta, hogy minden várakozását felülmúlták az érkező gyermekek és családok, hiszen nem számítottak ilyen nagy sikerre, de ennek köszönhetően máskor is terveznek hasonló gyermek- és családi programokat. Minden résztvevő gyermek kapott emléklapot, valamint a helyszínen süteményekkel kínálták őket. Az eseményt közösen szervezte az Ovisuli Egyesület és a cukrászda.

Rajzpályázat

Mikulás közeledtével közös rajzpályázatot hirdetett meg az Ovisuli Egyesület és a Fan Ice cukrászda, ennek eredményhirdetésére és díjátadására is sor került a Mikulás-délutánon. Összesen 36 rajz érkezett, három kategóriában: Aprónép (23), Manó (13) és Törpe (27). Küdtek rajzokat Nagyváradról, Érmihályfalváról, Székelyhídról, Biharszentjánosról, Élesdről, Csokalyról és Aranyosgyéresről is.

A rajzpályázat nyertesei, családjaik és az esemény szervezői közös fotót készítettek a nagy sikerű délutánt követően

Az Aprónép kategóriát Nagy Rozália 4 éves gyermek nyerte meg, a Biharpüspöki Óvodába jár, 402 Facebook like-ot kapott a munkája. Az aprónép kategória nyertese 100 lej értékű könyvvásárlási utalványt nyert, melyet a Dávid Könyvesboltban lehet levásárolni, az Ovisuli Egyesület felajánlásával. A Manó kategória nyertese Kuzsma Kitti-Andrea lett, 6 éves, a 11-es számú általános iskola diákja, a rajza 320 like-ot kapott. A manó kategória nyertese egy 100 lej értékű díjat kapott, mely egy családi meghívást tartalmaz a Fan Ice cukrászdába, a díj felajánlója Ludescher Gabriella, a cukrászda tulajdonosa. A Törpe kategóriát Lunczer Dániel nyerte meg, 9 éves, az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola diákja, az ő rajza kapta a legtöbb like-ot, szám szerint 599-et. A törpe kategória nyertese egy családi fürdőzést nyert a nagyváradi Nymphaea Akvaparkba, Pető Dalma önkormányzati képviselő felajánlásával.

Különdíjak

Különdíjban részesült Sallay Dániel, 10 éves, a Szent Lászó Római Katolikus Teológiai Líceum diákja, valamint Nagy Csilla, 10 éves, aranyosgyéresi diák. Mindketten fejenként egy-egy 50 lejes vásárlási utalványt nyertek a Kökövics Sütődébe, melyet Szabó József megyemenedzser ajánlott fel.

Pető Dalma RMDSZ-es önkormányzati képviselő, az Ovisuli Egyesület elnöke a Mikulás-napi esemény kapcsán elmondta, hogy számára nagyon fontos, hogy a nagyváradi és megyei magyarok tartsanak össze, és örül annak, hogy a helyi magyar vállalkozók együttműködnek ilyen és hasonló rendezvények során, ezúton is szeretné megköszönni a Mikulásnak, Herman Ferencnek, Ludescher Gabriellának és Szabó Józsefnek az együttműködést és támogatást.

 

 
Törő Enikő