Mihamarabb költöznének

Mihamarabb költöznének
Nagyvárad – Már csak a minisztérium jóváhagyása szükséges ahhoz, hogy a városi kórházhoz tartozó, Törvényszék (Tribunalului) utcai járványos betegek osztálya elköltözzön. Ovidiu Pop, a Gavril Curteanu városi kórház menedzsere lapunk kérdésére elmondta: az osztály a Megyei Kórház régi, Fő utcai épületében kap majd helyet, ahol felújították azokat a részlegeket, ahol korábban a szemészeti és sebészeti részlegek működtek.

A költözés azért szükséges, mert a Törvényszék utcai épületet lebontják, helyébe egy emeletes parkolóház fog épülni. A felújított rész megfelel az egészségügyi követelményeknek, sőt, a kórházmenedszer szerint sokkal jobb körülmények várják itt a betegeket, mint amilyenek az odaátiak – például minden kórteremhez külön fürdőszoba is tartozik.

A Bihar megyei Közegészségügyi Hatóság engedélyét már megkapták, a minisztérium jóváhagyása viszont nem tudni, mikor lesz meg. Az elmúlt héten még különféle iratokat igényeltek, tudtuk meg. A két osztályt már tavaly felújították, az egész néhány hétig tartott és a városi kórház fizette ki a munkálatokat. A megyei kórházhoz tartozó részlegeket viszont minél hamarabb el szeretnék költöztetni ugyanabból az épületből, nyilatkozta korábban dr. Gheorghe Carp, a megyei kórház menedzsere. „Valószínűleg túl sokba kerülne a felújítás, azért döntenek így” – vélekedett ezzel kapcsolatban a városi kórház menedzsere.