Mihályfalviak hajdúnánási focitornán

Mihályfalviak hajdúnánási focitornán
Bihar megye – Nyolcvannyolc csapat társaságában vettek rész érmihályfalvi gyerekek nemrégiben egy focitornán Hajdúnánáson.

Kétnapos korosztályos bajnokságot szerveztek nemrégiben 1995 és 2000 között született gyerekeknek Hajdúnánáson (Magyarország, Hajdú-Bihar megye), melyre az érmihályfalviak 1995-os korosztállyal neveztek, illetve, mivel nem volt meg a kellő létszám, kiegészültek később születettekkel is, tudtuk meg Szabó Zoltán edzőtől. Összesen 88 csapatot láttak vendégül a hajdúnánásiak, a fiatal sportolók nagyrésze Magyarországon belüli volt, de érkeztek a Felvidékről és Kárpátaljáról is. Romániából csak a mihályfalviak voltak jelen, s mivel a város testvértelepülési kapcsolatban áll Hajdúnánással, a nevezési díjat is “megtakarították”.

Decemberben és jövőre is

Az érmellékieknek három találkozójuk volt, és talán részben amiatt is, hogy a megengedettnél is fiatalabb gárdával álltak ki, mindhármat elvesztették: a kassaiak és a hajdúböszörményiek ellen 3–0-ra, a kálmánháziak ellen 6–0-ra maradtak alul. Színvonalas, jó hangulatú rendezvény volt, és a jövő évire – mert már arra is meghívásuk van – jobban felkészülnek, ígérte Szabó Zoltán. De az újabb hajdúnánási vendégszereplésre nem kell egy évet várni, hiszen decemberben egy kispályás teremtornára hivatalosak, ahol már “csak” további 39 csapat lesz még ott.

Rencz Csaba