Mihályfalvánál is van kamera

Akt.:
Mihályfalvánál is van kamera
Az úthasználati matrica meglétét ellenőrző kamerát szereltek fel Székelyhíd után Érmihályfalvánál is. Az ellenőrzési pont a CNAIR informatikai rendszeréhez kapcsolódik.

A hét elején jelentette be a Közúti Infrastruktúráért Felelős Országos Társaság (CNAIR), hogy a székelyhídi határátkelőhöz vezető úton működésbe helyezték az úthasználati matrica meglétét ellenőrző fix ellenőrzési pontot. Csütörtök délután már arról adtak hírt, hogy másnaptól, vagyis augusztus 9-től, egy hasonló működik az érmihályfalvi határátkelőhöz vezető úton is. A közleményből kiderül, hogy az ellenőrzési pont a CNAIR informatikai rendszeréhez kapcsolódik, és a következő időszakban országszerte további 21 ilyen készüléket szerelnek fel határátkelők körzeteiben. A CNAIR arra is emlékeztet, hogy az úthasználati matrica megléte és érvényességének ideje ellenőrizhető bárki által az e-rovineta.ro internetes oldalon.

Mint megtudtuk, az érmihályfalvi ellenőrzési pont közvetlenül az egykori vámépület után van, vagyis az országba érkezőknek érdemes az úthasználati matricát már az említett épületben működő elárusító helyen megvásárolni, tehát nem például a városban lévő üzemanyagtöltőnél, mert a kamera szinte azonnal “figyel”…