Migráns óvodások integrációja

Migráns óvodások integrációja
A nagyváradi 34-es számú napközi adott otthont annak az Erasmus+ pályázati programnak, mely egyetlen ilyen jellegű nemcsak Nagyváradon, hanem egész Bihar megyében.

Címe: Nevelési modellek óvodáskorú migráns gyermekek számára beilleszkedés céljából. Egy európai integrációs programról van szó tehát, amelyet az óvoda menedszer csapata nyert meg. Kétéves futamidejű, Románián kívül Lengyelország, Svédország, Észak-Írország, Írország, Macedónia, Észtország, Olaszország, és Csehorszag pedagógusai vesznek reszt benne.

A pályázat legfontosabb célkitűzései: megismerkedni a migráns kérdéssel,felkészülés az integrálásra az oktatói -nevelői munka ráhangolása a várható kihívásokra. A programban legnagyobb részt olyan szemináriumok és találkozók megszervezése szerepel, amelyeknek célja, hogy minél több pedagógus, szülő, közéleti ember megismerkedjen a migráns kérdéssel. A találkozón részt vettek a programban résztvevő pedagógusok, a tanfelügyelőség képviselői, a Polgármesteri Hivatal képviselője, szülők, közéleti emberek.