Michael T. Flynn, Trump leendő nemzetbiztonsági tanácsadója nagyra értékeli Románia NATO-ban vállalt szerepét

Michael T. Flynn
Michael T. Flynn
Nagyra értékelte Románia elkötelezettségét és a NATO-ban, valamint a térségben vállalt szerepét Michael T. Flynn, aki Donald Trumpnak, az USA megválasztott elnökének nemzetbiztonsági tanácsadója lesz.

Michael T. Flynn ezt a Románia washingtoni nagykövetével, George Cristian Maiorral folytatott telefonbeszélgetés során közölte – tájékoztat az AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott közlemény.

Flynn hangsúlyozta, hogy a NATO továbbra is alapvető szövetség marad az Amerikai Egyesült Államok számára, és ezen szövetség minden tagjának együtt kell működnie a közös előnyök érdekekében. A leendő amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó elfogadta a román diplomata arra vonatkozó meghívását, hogy látogasson el Romániába.

A beszélgetés során Románia nagykövete gratulált Flynn-nek kinevezéséhez és az új vezetést Románia szilárd támogatásáról biztosította.

“Románia stabil és biztos szövetségese az Amerikai Egyesült Államoknak, következetesen hozzájárul a terrorizmus visszaszorítását és a közös biztonság megerősítését célzó lépésekhez. Románia elkötelezettsége az Észak-Atlanti Szövetség keretében jelenleg is, és a jövőben is nagyon erős lesz, és összhangban áll az új államvezetés védelemre fordítandó erőforrások növelésére vonatkozó elképzelésével az európai szövetségesek részéről. Ezt bizonyítandó, országunk bruttó nemzeti össztermékének 2%-át a védelemre fogja fordítani’ – nyilatkozta a nagykövet.

Flynn tábornok köszönetet mondott hazánknak, Klaus Iohannis államfőnek és Románia Kormányának az Amerika iránt tanúsított támogatásért, hangsúlyozva: tisztában van vele és nagy jelentőségűnek tartja, hogy Románia lakossága pozitív érzelmeket táplál az Amerikai Egyesült Államok iránt.

www.agerpres.ro