Mi tegyünk a szép mosolyért?

Mi tegyünk a szép mosolyért?
Már hagyomány, hogy a Szájhigiénia Világnapja alkalmából a nagyváradi Csillagocska óvodába járó gyerekekhez fogorvos látogat el.

Hétfőn dr. Gáspár Mónika fogorvos, valamint Maga Noémi asszisztens tartott előadást a gyerekeknek a fogápolással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról. Mint megtudtuk, a rendezvény fő szervezője a Magán-fogorvosok Országos Egyesülete (AMSPPR), s partnere az egyik ismert fogpasztagyártó cég – minek köszönhetően minden gyerek mini-fogpasztát és fogkefét, valamint tájékoztató szórólapot tartalmazó ajándékcsomagot kapott.

Fontos, hogy a helyes fogápolás szabályait már a legkisebbek is elsajátítsák, mondta dr. Gáspár Mónika, hiszen a jövőt ebben a korban alapozzuk meg, s ha a gyermek már most helyesen gondozza a fogait, később kevesebb gondja lesz velük. Mindig könnyebb és hasznosabb megelőzni a bajt, mint kezelni, ez utóbbi ugyanis nehezebb, fájdalmasabb és költségesebb is, tette hozzá.

A tegnapi nap folyamán a gyerekek megtudhatták többek között, hogy mi a metszőfogak és az őrlőfogak közötti különbség, hogyan kell helyesen fogat mosni – ezt szemléltető eszközök segítségével mutatták meg nekik – , mi történik, ha nem vigyázunk a fogainkra, mit fontos ennünk, ha szeretnénk megőrizni fogaink egészségét, illetve milyen eledelekkel kell vigyáznunk.