Mi lesz veled, kosárlabda?

Mi lesz veled, kosárlabda?
Egyre elkeserítőbb a nagyváradi férfi kosárlabdacsapat jelene és jövője. Van kiút? – kérdezik sokan.

Nemcsak a vízi- vagy a kézilabdacsapat sikeres szereplésében reménykedtek a szurkolók az ősz idény kezdetén, hanem komoly esélyesnek tartották a férfi kosárlabdázók legjobb nyolc közé kerülését is. Ebből azonban úgy tűnik, semmi sem lesz, mi több, a pesszimisták szerint jó lesz, ha az élvonalban maradnak a fiúk.

A Leonardo VSK hét vereséget szenvedett eddig (kettőt a Román Kupában, ötöt a pontvadászatban), és mindössze egyetlen alkalommal sikerült nyernie, és a Sportarénát nem is olyan régen zsúfolásig megtöltő szurkolók kezdenek lassan elmaradozni. És nem csupán a győzelmek, hanem a jó játék hiánya miatt.

Ploiesti, majd Pitesti

A csapat vezetőedzője, Kósa Zoltán súlyos betegségen esett át, segítőjére, a nagyszerű játékos Veres Attilára szakadt hirtelen minden gond, s neki időre van szüksége, amíg a várt eredmény(eke)t hozni tudja majd a csapat. A héten a címvédő Ploiesti-i Asesoft lesz idegenben az ellenfelük, jövő héten azonban mindenképpen nyerni (s azzal komoly változást) akarnak hazai pályán a Pitesti-i BCMUS-szal szemben.