Mi lesz a Városi Sportklubbal?

Egyelőre semmi biztosat nem tudni a Nagyváradi Városi Sportklub jövőbeni helyzetéről. Az új városvezetés ugyanis tizenöt milliárd lejjel csökkentette a klub részére eddig biztosított támogatások összegét.

Alig öt éve történt a VSK (Városi Sportklub) megalakulása, de máris komoly gondokkal küszködik a vezetése. A helyhatósági választásokat követő változások ugyanis kihatottak a klub tevékenységére is, mivel a a Polgármesteri Hivatal és a Helyi Tanács képviselői úgy szavaztak, hogy tizenöt milliárd lejjel csökkentik a klub csapatainak költségvetését. Így csak a vízilabdázók, kézilabdázók és cselgáncsozók helyzete tűnik aránylag stabilnak, míg a női és férfi kosárlabdázók jövőbeni sorsa jelenleg még ismeretlen.

Találkozó a polgármesterrel

A Sportklub igazgatója, Petrut Dragan kijelentette, hogy a közel- és távolabbi jövőt illetően semmi bizonyosat nem tud mondani:

– A héten találkoztam Ilie Bolojan polgármesterrel, akinek ecseteltem és felvázoltam a VSK működését, a csapataink helyzetét – mondta az igazgató. – A polgármester úr kijelentette, hogy szeretné fenntartani a klubot és esetükben komoly, eredményes munkára számít. Elmondta azt is, találkozni akar a csapatok játékosaival és edzőivel egyaránt, hogy személyesen megismerkedjen mindenikükkel, ám még nincs határozott elképzelése a klubról vagy vezetőtanácsának összetételéről. A napokban újra találkozunk, s azt követően többről tudom majd tájékoztatni az olvasókat.

Euroligában a polósok

A kosárlabda csapatokat illetően sem borúlátó az igazgató. Elmondta, hogy mindkét gárda beiratkozott a bajnokságba, viszont a férfiak kerete igencsak hiányos, és ezért mielőbb el kellene dönteni, kiket, milyen játékosokat tudnának szerződtetni addig, amíg nem lesz késő. A vízlabdázók valószínűleg ott lesznek a bajnokcsapatok számára kiírt Euroligában, hiszen kár lenne nem részt venni és elmaradni a tanulás lehetőségétől ezen a rangos európai kupasorozaton. Az indulás lehetőségéről azonban a városatyáknak kell immár napokon belül dönteni, s a remények szerint döntésük pozitív lesz.

Szántó Sándor