Mi legyen a Közigazgatási Palota sorsa: átfessék vagy lebontsák?

Mi legyen a Közigazgatási Palota sorsa: átfessék vagy lebontsák?

Szatmárnémeti – Borbély László, fejlesztési, középítkezési és lakásügyi miniszter Szatmárnémetiben tett múlt heti látogatása alkalmával mellékesen megjegyezte, hogy eléggé szürke a közigazgatási palotánk, lehetne színesebb is.

Borbély kijelentéséből kiindulva megkérdeztük a lakosságot, valamint a Megyei Tanács alelnökének véleményét is kikértük. Günthner Tibort  elmondta, hogy az épület átfestése rengeteg pénzbe kerülne, de korszerűsítése tervbe van véve, az ablakok és az ajtók cseréje esedékes.

Az épület egyébként a maga 96,5 méterével beírta magát Románia legmagasabb épületeinek sorába, Erdélyben viszont a legmagasabb épületként tartják nyílván, ami nem meglepő, hiszen Magyarország első határmenti településéről szabad szemmel is látszik. A panelrengetegből kimagasló betonkolosszus az idők során szürkébb lett a szürkénél is, ezzel egyetértettek a megkérdezett szatmárnémetiek is. Van aki citromsárgára, van aki narancsszínüre festené, és volt olyan is, aki legszívesebben lebontatná.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .