Még nem érkeznek a kisbuszok

Nagyvárad – A beszállító cég pénzügyi nehézségei miatt egyelőre nem érkezik Nagyváradra az a huszonnégy kisbusz, melyeknek a Helyi Közszállítási Vállalattal (OTL) kötött szerződés értelmében már tavaly december 31-ig itt kellett volna lenniük.

A Nagyváradi Helyi Tanács legutóbbi ülésn elfogadta a nagyváradi önkormányzat 2010 évi költségvetését, és ugyanezen az ülésen fogadta el az önkormányzatnak alárendelt vállalatok, intézmények költségvetését is. Csuzi István a Helyi Közszállítési Vállalat (OTL) igazgatója lapunknak elmondta: „az elfogadott költségvetésünk leglényegesebb eleme az, hogy folytatódnak a már megkezdett befektetési projektek, így például a húsz darab Mercedes lízingje folytatódik.

Az Alfa kisbuszokkal gondok támadtak, ugyanis a tavaly december 31-ig meg kellett volna érkezzen 24 midibusz, de a cég jelezte, hogy pénzügyi nehézségek miatt nem tudja teljesíteni a szerződésben foglaltakat, ezért kezdeményezi, hogy a buszokat gyártó portugál cég legyen a direkt beszállítónk. Ennek jogi átvitelén dolgozunk most, ami azt jelenti, hogy tanácsi határozatra van szükség ebben az ügyben.

”Az igazgató jelezte, hogy a cég január 1-től napi 1560 euró kötbért fizet az OTL-nek. Csuzi István tudatta azt is, hogy az idei költségvetésbe beiktatták a vasútállomásnál lévő tápállomás hat kilovoltról 20 kilovoltra való áttérésének költségeit. Ezt a beruházást a vállalat a polgármesteri hivatallal közösen vállalja, azaz a város adja a költségek felét, míg a vállalat saját profitjából fedezi majd az átállítás költségének másik felét.

 
Pap István