Mezőgazdasági kiállítás és vásár

Nagyvárad- Szeptember 6-8. között a Bihar Megyei Tanács partnerségben a Bihar Megyei Kereskedelmi- és Iparkamarával ismét megszervezi hagyományos őszi mezőgazdasági kiállítását és vásárát az Era Park parkolójában. Ezúttal több mint 100 kiállító lesz jelen, bel- és külföldről egyaránt: zöldség- és gyümölcstermesztők, méhészek, állattenyésztők, mezőgazdasági gép és berendezés-forgalmazók, beszállítók.

Emellett több szeminárium, konferencia és bemutató is zajlik majd, agrártémában. Újdonságként Bihar asztala címmel fórumot rendeznek, melynek célja a vidéki termékek és szolgáltatások népszerűsítése. Megválasszák a legszebb tehenet is, és idomított kutyák is készülnek produkcióval.

A program a következő. Szeptember 6., péntek: 11 óra- nyitóünnepség; 13.30- szimpózium a megújuló energiaforrásokról; 15- Bihar asztala fórumbeszélgetés; 17- Miss tehénke verseny; 18- nép- és könnyűzenei előadások. Szeptember 7., szombat: 10- demonstratív jellegű bemutatók, 11- mezőgazdasági témájú előadások; 15- szeminárium az agrárium jövőjéről; 16- kutyás kaszkadőrmutatványok; 17- a juhok és kecskék értékelése; 18- Marian Filip-koncert. Szeptember 8., vasárnap: 10- Agro Bihor kupa; 13.30- díjátadások; 14- tombolasorsolás; 15- a részvételi oklevelek átadása.