Mézes Reggeli Érsemjénben is

Mézes Reggeli Érsemjénben is
November 18-án, pénteken Érsemjén gyermekei harmadik alkalommal részesültek mézes reggeliben. Balázsi József polgármester méhészkedőként volt szervezője a különleges eseménynek.

A reggelinek a Fráter Lóránd Művelődési ház adott helyet, amelynek ebédlőjében közel 130 kisiskolás gyűlt össze tanítóik kíséretébe. Balázsi József, miután köszöntötte az egybegyűlteket, mesélni kezdett a gyerekeknek a mézről, annak eredetéről, történetéről és egészségmegőrző hatásairól. Az elhangzottakat szemléltette is: jókora lép és többféle méz sorakozott az asztalon. Azt is elmondta, hogy a Mézes Reggeli rendezvény ötlete Szlovéniából származik, s szerte a világban sok-sok méhész számtalan településen megrendezi, hogy népszerűsítsék a mézet, mint egészségmegőrző, finom édességet.

Mézes napló

A gyerekek kérdéseket is feltehettek, s miután választ kaptak rájuk, következhetett a tulajdonképpeni mézes reggeli. Mindenki megkóstolhatta kiskanállal vagy kekszre kenve a különféle virágmézeket, sőt, a lépes-mézet is. Az esemény végén minden gyermek egy Mézes Naplót kapott, amelybe feljegyezhetik a mézzel kapcsolatos észrevételeiket, véleményeiket, s azt visszajuttatva a polgármesterhez a későbbiekben kisorsolt osztály mézes-jutalomban részesül.

Vanyó-Kecskés Éva Andrea tanítónő