Meteorológiai előrejelzés a következő két hétre: ingadozó hőmérséklet, csapadék december 27-28-án és január 2. után

Meteorológiai előrejelzés a következő két hétre: ingadozó hőmérséklet, csapadék december 27-28-án és január 2. után
Hőmérséklet-ingadozásokat és csapadékot jeleznek december végére és január első napjaira a meteorológusok.

Az Országos Meteorológiai Intézet (ANM) szerint a következő két hétben plusz 7 és mínusz 15 Celsius-fok között fog ingadozni a hőmérséklet, az ország legtöbb régiójában pedig csapadékra lehet számítani december 27-28-án és január másodika után.

Az előrejelzés szerint Erdélyben, a Bánságban és a Körösvidéken a december 27-e és január 8-a közötti periódusban fokozatosan lehűl az idő, szilveszter éjszakáján Bánságban -8 Celsius-fokig, Erdély egyes vidékein -15 fokig is lehűlhet a levegő.

Az újév első napjaiban enyhülés következik be a meteorológusok szerint, január 2-ától havazás várható, majd január 8-a körül ismét lehűlésre kell számítani mindhárom régióban.

Hegyvidéken nem kúszik fagypont fölé a hőmérő higanyszála ebben az időszakban sem éjjel, sem nappal. December 27-én -4 fok lesz az éjszakai átlaghőmérséklet hegyvidékeken, december 30-ára viszont ez -14 fokra csökken. 2017. január 2-án mínusz 8 fokos éjszakai átlaghőmérsékletet jósolnak a meteorológusok, majd ismét lehűlés következik be, nappal -8 és -6, éjszaka -12 és -10 fok körüli lesz a hőmérséklet. Havazás december 27-28-án, majd január 2-a után valószínű.

AGERPRES/(RO – szerző: Nicoleta GHERASI, HU – szerkesztő: TOFÁN Imola)

www.agerpres.ro