Mészárlás az USA-ban

Öt embert lőtt le, köztük két gyermekének anyját egy amerikai férfi Arizona állam nyugati szélén, majd miután gyermekeit magához ragadva átmenekült Kaliforniába, magával is végzett – közölte a rendőrség helyi idő szerint vasárnap.

A gyilkosság szombaton késő éjjel történt Lake Havasu City egyik családi házában, ahol a 23 éves anya, Deborah Langstaff és barátai a nő új élettársának születésnapját ünnepelték.
    A helyszínre kivonuló rendőrség riasztást adott ki a két gyermek eltűnése miatt, és néhány órán belül azonosította is a feltételezett támadó, a 26 éves Brian Diez mintegy 400 kilométerre lévő dél-kaliforniai lakhelyét, de addigra az ámokfutó férfi öngyilkosságot követett el.
    A két gyermek – a nagyobbik négyéves, a kisebbik három hónapos – sértetlenül élte túl a tragédiát; a rendőrök Diez házában a család más tagjaival együtt találtak rájuk.
    Szüleik – Diez és Langstaff – évekig éltek együtt, de később elhidegültek egymástól. A rendőrség közlése szerint tudtak róla, hogy a férfi augusztus közepén megsértette a nő és két gyermekük védelme érdekében hozott távoltartási rendeletet, mindazonáltal akkor csak beszélni akart a feleségével és nem fenyegetőzött semmivel.
    A gyilkosság helyszíne, Lake Havasu City annak a tónak a partján fekszik, amelyet a Colorado folyó egyik gátjának 1938-as megépítésével alakítottak ki. Az 52 ezer lakosú város leginkább arról a hídról, a London Bridge-ről ismeretes, amelyet itt építettek fel újra, miután 1967-ben elbontották a brit fővárosban.