Mesevilág Mezősályiban

Mesevilág Mezősályiban
Hét megyéből érkeztek inzulinfüggő cukorbeteg gyerekek az augusztus 9-16. között megszervezett Yuppi Táborba. Ezúttal 40, 7-13 év közöttieket táboroztattak, akikre, ahogy az előző kamasz turnusban is, 40 önkéntes felügyelt.

A 8 napos tábor alatt a szervezők a kölyök turnus résztvevőivel megpróbálták elfeledtetni betegségüket, és megmutatni nekik, hogy állapotuk ellenére is lehet vidám, normális életet élni.
A terápiás rekreáción alapuló táborban lehetőség nyílt kézműves, zene, szinjátszás, fotográfia tevékenységek folytatására, de mászásra, lovaglásra, evezésre és íjászatra.
A szervezők szerint a tábor egyik jelentős eredménye, hogy 5 gyerek megtanulta egyedül beadni magának az inzulint, anélkül, hogy erre kérték volna őket. A tábor hangulatát a gyerek visszajelzései adják vissza a legjobban: “A Yuppi Tábor olyan mint egy vidámpark.” “A Yuppi Tábor olyan mint egy mesevilág.” Ezen kívül azonban néhány fogadalom is született, a gyerekek közül néhányan megígérték, hogy ezután is saját maguknak adják be az inzulint, valamint, hogy otthon is elmesélik cukorbeteg ismerőseiknek, barátaiknak, hogy milyen jól telt nekik a tábor, és ajánlani fogják nekik is.