Mesés Gólyabált tartott a KMDSZ

Mesés Gólyabált tartott a KMDSZ
A Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) gólyabálja minden év legnagyobb magyar gólyabulija, melyet az idén 2015. december 14-én szerveztek meg. Az idei bálon a főszerep a munkanélkülivé vált mesehősöké lett, akik a 13 általuk képviselt szakra beiratkozva különböző próbákon kellett bizonyítsák rátermettségüket az egyetemi életre.

A nézők a Florin Piersic moziba lépve máris a KMDSZ Gólyabál mesevilágába jutottak: mesefigurák a falakon, a 13 pár pedig Disney-szereplőknek öltözve készülődött a próbatételekre – ahogy az a népmesékben is szokás, azonban itt nem csak három próba várta őket. A bál kezdetén a párok bemutatkozó videóit nézhettük meg, ahol munkanélkülivé vált mesehősökként panaszkodtak nehéz sorsukról, és elmondták, úgy érezték, a Disney világából kiszakítva csak egyetemre iratkozva folytathatják életüket. A bál további része két szakaszból épült fel, mindkettő 2 helyszíni versenyszámból állt. Első körben a 26 elsőéves énekelt el három betétdalt, egymásnak átnyújtva a mikrofont, a dallamot gyakran koreográfia is kísérte. A karaoke után beugrózott a kis csapat, saját mesehőseik helyett kellett párbeszédet folytassanak egy-egy a szervezők által kitalált szituációban. Kisebb-nagyobb sikerekkel és rengeteg nevetéssel zárult az első forduló, amely után sajnálkozva búcsúztunk 6 gólyapártól.
A második forduló egy gyors, háromkérdéses kvízzel vette kezdetét, melynél az segített igazán, ha valaki nagyon jártas a mesékben, a szervezők ugyanis ezekkel kapcsolatos kérdéseket írtak össze. A rajzfilmismeretük megmutatása után kreativitásukat bizonyíthatták a bennmaradó gólyapárok: mesehőseik szinkronhangjává váltak a diákok. A remek hangulatú versenyszámok után újra visszaállt a színpadra minden gólyapár, és közösen eltáncolták a betanult táncot. A zsűri közben már gyorsan összesítette pontjait, hogy kihirdethessék, ki lett a 2015/16-os tanév gólyapárja. A nyertes a Színház és Televízió Kar Hamupipőkéje (Sebestyén Andrea) és hercege (Gedő Zsolt) lett, második helyen a Kémia és Vegyészmérnöki Karról érkező, Arielnek és Erik hercegnek öltözött Lokodi Eszter és Járai Richárd végzett, a harmadik pedig Shrek és Fiona, vagyis a Matematika és Informatika Karon tanuló Imets Anna és Kulcsár Kálmán lett. A gratuláció azonban minden gólyának kijár, hiszen a rengeteg ügyes diák megmutatta, hogyan is élnek bennünk tovább egyetemistaként gyerekkorunk meséi.

Címkék: ,