Mesék szárnyán vetélkedtek

Mesék szárnyán vetélkedtek
Március 18-20. között a váradi Szacsvay Imre Általános Iskola XVII. alkalommal szervezte meg a Mesék szárnyán elnevezésű vetélkedőt, melynek helyszíne az egykori művelődési ház volt.

Alföldy Andrea tanítónő, főszervező a Bihari Naplónak azt nyilatkozta: az ország 13 megyéjéből érkeztek II- IV. osztályos gyerekek, összesen 18, négy fős csapat, 18 felkészítőtanárral. Ezt megelőzően három előselejtező zajlott a megyékben, és Váradra tehát a legügyesebb csapatok jöttek. A rendezvény idei témája Kányádi Sándor meséi voltak (12-ből kellett készülni), és a versenyzők feladatlapokat töltöttek ki, játékos kérdésekre feleltek, keresztrejtvényt fejtettek, kvíz-, illetve villámkérdésekre válaszoltak, a mesékkel kapcsolatos fejtőröket oldottak meg. Emellett valamennyi csapat be kellett mutasson egy általa választott meséből egy három perces jelenetet.

A péntek délutáni nyitóünnepségen Pásztor Gabriella igazgatónő és Borsos László minisztériumi tanácsos köszöntötték a megjelenteket. A megmérettetés támogatói közt voltak az Oktatásügyi Minisztérium, a Caritas, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a Piticot Alapítvány, a Polgármesteri Hivatal, a RomániaI Magyar Pedagógusok Szövetsége, valamint minden vendégszerető nagyváradi család.

Ciucur Losonczi Antonius