ERDON Bulvár

2008.04.18. 09:04

Elítélték a másik "fekete özvegyet" is: hajléktalanokat öltek meg - milliókhoz jutottak

<p>Bűnösnek találta csütörtökön a másik, úgynevezett "fekete özvegyet" is egy Los Angeles-i esküdtszék. Az AFP pénteki jelentése szerint a 77 éves nő közreműködött egy hajléktalan férfi meggyilkolásában, majd több millió dollárnyi életbiztosítást söpört be 75 éves barátnőjéval, akit egy nappal korábban ítélték el.</p>

A tárgyalások még nem fejeződtek be, de a két idős hölgy valószínűleg élete hátralévő részét börtönben tölti. Az esküdtek a 77 éves Olga Rutterschmidt-et bűnösnek találták az ötven esztendős hajléktalan, Kenneth McDavid-et elgázolásában, ami még 2005-ben történt. A gyilkosságot tettestársa és barátnője, a 75 éves Helen Golay hajtotta végre, Rutterschmidt pedig segített neki.

Rutterschmidt-et ugyancsak vádolják a 73 éves Paul Vados halálában, akit 1999-ben gázoltak el. A tárgyalás hétfőn folytatódik. A helyi média csak "fekete özvegyként" emlegeti a két idős hölgyet. Golay és Rutterschmidt összebarátkozott a szerencsétlen sorsú emberekkel, életbiztosítást kötött rájuk, majd megölte őket.

A két nő húsz éve jóbarát. 2006-ban vették őket őrizetbe, miután az egyik áldozat DNS-ét kimutatták egy hozzájuk köthető autó alvázán. Az ügyész életfogytiglant szeretne a két nőre, a kegyelem lehetősége nélkül. Az idős hölgyeket előbb azért perelték be, mert kijátszották és becsapták a biztosítótársaságot, később azonban gyilkosság miatt kellett bíróság elé állniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!