Mesébe illő lorántffys gólyabál

Mesébe illő lorántffys gólyabál
Október 20-án tartották meg a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium idei gólyabálját, mely alkalmával a hat gólyapár mesefiguráknak öltözve mérte össze ügyességét.

Hangulatos és vidám gólyabált szerveztek idén is a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium tizedik osztályos tanulói Pap Anikó és Németh Abigél osztályfőnökök vezetésével. A téma ezúttal a mesevilág volt, így a IX.A és IX.B osztályok diákjaiból álló hat gólyapár kedvenc mesehőseik bőrébe bújhattak. Az első próba során a jelenlevők is megismerkedhettek a mesehősökkel, avagy a gólyapárokkal, akik humoros versikékkel mutatkoztak be: Borsos Krisztián és Corneanu Denisa Aladin és Jázmin bőrébe bújt, Iván Tibor és Hajdú Médea Boglárka a Herceget és Hamupipőkét alakította, Bistran Alex és Kovalcsik Bettina Shrek és Fióna volt, Kiss Tamás és Szabó Kinga Mickey és Minnie egérként versengtek, Varga Attila és Szoboszlai Fanni a Herceg és Aranyhaj, míg Vagyon Ádám és Szabó Dominika a Herceg és Csipkerózsika volt. A további próbák során a gólyapárok énektudásukat kellett bizonyítsák, ügyességüket, hiszen kezük használata nélkül kellett megegyenek egy szelet csokikrémes kenyeret, továbbá a Mese kvíz során tudásukat, végül pedig tánctehetségüket bizonyították.

Nyertesek

Míg a hattagú zsűri (Zsíros Anikó igazgatónő, Fazekas Tibor aligazgató, Szakács Zoltán iskolalelkész, Kovács Klára és Koszta Gyöngyi tanárnő, illetve a tavalyi győztesek, Elec Brigitta és Habinyák Szilárd) meghozta a döntést, tombolahúzást tartottak és fellépett a micskei Görböc néptáncegyüttes is. Végül eljött a várva várt pillanat és kihirdették a 2016-os gólyabál győzteseit: első lett Bistran Alex és Kovalcsik Bettina, második Vagyon Ádám és Szabó Dominika, harmadik pedig Kiss Tamás és Szabó Kinga. A facebookos szavazást Iván Tibor és Hajdú Médea Boglárka nyerte. A gólyapárokon kívül a kilencedik osztályok osztályfőnökei, Csűry Ágnes (IX.B) és Thalmeiner Zoltán (IX.A) is oklevelet vehettek át. A gólyabált idén is buli zárta.

P. Nagy Noémi