Mese, mese, meskete: meseház gyerekeknek

Mese, mese, meskete: meseház gyerekeknek
Nagyvárad – Építő jellegű kikapcsolódás és szórakozás a célkitűzése annak a Meseháznak, melyet minden csütörtökön tartanak 3–10 éves gyerekek számára a váradi Tudor Vladimirescu utca 78. szám alatt.

Mai rohanó világunkban egyre kevesebb hagyományos, szellemi képességeik kibontakozására, mozgásigényük kielégítésére alkalmas játékot ismernek és játszanak a gyerekek, de egyre kevesebb lehetőségük is adódik kipróbálni azokat. Ennek kiegyensúlyozására jött létre magánkezdeményezésre a Tudor Vladimirescu utca 78-as szám alatt a Meseház, mely Darabont Aliz és Sas Mónika irányítása alatt helyszínül szolgál a gyerekek számára az építő jellegű kikapcsolódásra és szórakozásra. A Meseház ötlete egy mesével kezdődött, melyet Sas Mónika írt kisfiának és melyről úgy gondolták, hogy esetleg más gyermek is szívesen meghallgatná. Az ötletet a Pro Familia Alapítvány támogatta, helyszínként biztosítva a Vladimirescu utcai udvaros házat.

Mese és játék

A Meseház célkitűzése a szórakozás mellett a tanulás és a hasznos időtöltés. A gyerekek megismerkedhetnek a mesék csodás birodalmával, mivel a Meseház alapgondolatának megfelelően minden foglalkozás során kiválasztanak egy mesét, melyet közösen színre visznek. A gyermekek azt a karaktert választhatják ki, mely a legközelebb áll fantáziavilágukhoz, így a mese időtartamára bárki lehet király, királylány, béka, juhász vagy éppen bárány. A szerepjátékokat nagy beleéléssel játszó gyerekek levonják az eljátszott történet tanulságait, követendő példát mutatva a hétköznapi életben. A szerepjátszáson kívül kézműves foglalkozásokkal, énektanulással és népi gyermekjátékokkal, bábozással szórakoztatják a gyerekeket. A legközelebbi foglalkozást csütörtökön, 17–19 óra között tartják. Minden gyermeket szeretettel várnak. A legközelebbi foglalkozást csütörtökön 17–19 óra között tartják a Vladimirescu utca 78. szám alatt.