Mert, mert váltott: nyert!

Második előkészületi mérkőzésén jobb játékkal és győzelemmel örvendeztette meg közönségét az Érmihályfalvi Unirea. Dobai a 4–4–2-es felállásból 4–2–3–1-esre váltott. Ezúttal bejött…

Akár a tíz nappal korábbi, Nagyváradi Luceaf[rul elleni találkozón, az elmúlt szombat délelőtt is tétmeccshez méltó számú közönség volt kíváncsi az Érmihályfalvi Unirea újabb előkészületi összecsapására. Az ellenfél ezúttal a Bihar FC II. fiatal gárdája volt. Az első félidő első 20. percében a hazaiak voltak enyhe mezőnyfölényben, mégis a vendégek szereztek vezetést egy „eladott” labda megszerzése után indított kontrából (0–1). A hiba mintha felrázta volna Dan Dobai tanítványait, nagyobb elánnal támadtak, igaz, ugyanakkor a védelemben voltak kiküszöbölhető megingások.

Gólzápor a fél félidőben

Miközben Codrea kapus (mondhatnánk, hogy egyedülálló módon védett, hiszen jelenleg az Unirea keretének egyetlen kapusa) egy-két bravúrt is bemutatott, sikerült egyenlíteni is: a félidő derekán egy kezezés miatt megítélt büntetőt Fele Sándor értékesített (1–1). És ha egy üzlet beindul… Pár perc múlva ritkán látható „helyzetet” hozott össze a Bihar védelme, mikor egy ártatlan hazaadási szituációban a védő és a kapus egymásra várt, viszont a hazai csatár, Emil Popa nyert (2–1), majd egy szöglet utáni kavarodást követően tovább nőtt a különbség a szünet előtt (3–1). A pihenés után még támadóbban lépett fel az Unirea – igaz, azt mondják, minden csapat annyira tud kibontakozni, amennyire az ellenfele hagyja. És az az igazság, hogy a Bihar FC II. nem képviselt olyan játékerőt, mint tíz nappal korábban a Luceafarul.

Még vannak ismeretlenek…

Két gól esett még a második játékrészben, de azok két percen belül: először a váradiak használták ki, hogy a hazaiak rosszul alkalmazták a lestaktikát (3–2), de a válasz a kezdés utáni támadásból már meg is született, így a vége 4–2 lett. A váradiak még szépíthettek volna, de játékosuk egy tizenegyest 2 méterrel fölé bombázott… Dobai edző csapatában újabb, a közönség számára idegen arcok is feltűntek, és közülük páran nem bizonyították, hogy jobbak lennének azoktól a hazai játékosoktól, akik zöme a második félidőben kapott lehetőséget.

Érmihályfalvi Unirea–Nagyváradi Bihar FC II. 4–2 (3–1). Praszler Stadion, mintegy 350 néző.

Unirea: Codrea – Petre, Saraz – Cura, Trifa, Malan, Stefan – Tica, Szalai, Fele S. – Popa. Játszott még: Oláh, Fele Sz., Gyula, Lakatos, Papp, Béres, Kovács. Edzők: Dan Dobai és Csűri Sándor.

Bihar FC II.: Giura – Molnár F., Bot, Pintea, Lemák – S. Pop, Bibart, Gavrilus, L. Pop – Ban, Mihoc. Játszott még: Ghete, Molnár L., Lélek,  Haiduc, Bot. Edző: Danut Baba.

Rencz Csaba