Mérkőzés közben állt meg a játékos szíve

Patrick Ekeng 26 évet élt
Patrick Ekeng 26 évet élt
Tragédia történt a román labdarúgó-bajnokság pénteki játéknapján: Patrick Ekengnek, a Bukaresti Dinamo kameruni középpályásának mérkőzés közben megállt a szíve – a játékos nem sokkal később elhunyt.

A halál pontos oka nem ismert, az első román hírügynökségi jelentések szívmegállásról szólnak. Ekeng csereként lépett pályára a Bukaresti Dinamo–Konstancai Viitorul mérkőzés 63. percében, és a 70. percben esett össze a kezdőkörben. Már a játéktéren megkezdték a küzdelmet a játékos életéért: a kórházba szállítása közben és utána 80 percig próbálkoztak, de sajnos nem jártak sikerrel. Román sajtóhírek szerint az Ekenget kórházba szállító mentőautó felszerelése nem volt alkalmas az ilyen esetek ellátására.

Nem az első

A kétszeres kameruni válogatott Ekeng – aki korábban Svájcban, Franciaországban és Spanyolországban is futballozott – 26 évet élt. A mérkőzést a játékos kórházba szállítása után folytatták, a vendégek egyenlítő gólja a történtek után esett (3–3).

A Dinamónál nem ez volt az első ilyen eset. A csapat korabeli kapitánya, Cătălin Hîldan szintén mérkőzés közben lett rosszul és halt meg 2000 októberében.