Mérgezés miatt három személyt szállítottak kórházba a kerelőszentpáli hulladékárolótól

Fotó: ISU Mures
Fotó: ISU Mures
Stabilizálták annak a két személynek az állapotát, akik eszméletüket vesztették a kerelőszentpáli (Sânpaul) hulladéklerakó egyik ülepítőjénél, a harmadik személy, aki nehezen lélegzett, jó egészségi állapotban van, jelentette Ştefan Murariu, a hulladéktároló egyik üzemeltetője.


Murariu az AGERPRES hírügynökségnek elmondta, egyelőre nem tudni, hogy metángáz vagy szénmonoxid szivárgása miatt lett rosszul a két munkás, a harmadik személy perfúziót kapott és már tud beszélni is.
A helyszínre kiérkeztek a területi munkaügyi felügyelőség és a megyei önkormányzat képviselői is, hogy kivizsgálják a baleset körülményeit.

Három személyt szállítottak a marosvásárhelyi sürgősségi kórházba miután ismeretlen anyaggal mérgeződtek meg a kerelőszentpáli hulladéklerakó egyik ülepítőjénél. A Maros megyei katasztrófavédelmi felügyelőség képviselői szerint a helyszínre a marosvásárhelyi tűzoltók érkeztek ki, akik két személyt kimentettek az ülepítőből.
A harmadik személy, aki a hatóságokat értesítette, nehezen lélegzik. A helyszínre érkező mentőegységek kórházba szállították mindhárom személyt.

www.agerpres.ro